11 Eylül, 2019 - Sektörel

World Food İstanbul 2019 Nasıl Geçti ?

Fuar boyunca standımızı bir an olsun yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza, müşterilerimize ve misafirlerimize gönülden şükranlarımızı sunarız.

World Food İstanbul 2019 Nasıl Geçti ?

Altınköy Gurme Farkı Nedir ?


Sızma zeytinyağı, sadece ve sadece zeytinleri ezip suyunu çekerek yapılır. Doğal üretim için gerekli olan en temel unsur budur. Kimyasallar ve endüstriyel arıtma kullanılmadan yapılan tek yemeklik yağdır. Yağın yaklaşık% 14’ü doymuş yağ iken,% 11’i omega-6 ve omega-3 yağ asitleri gibi çoklu doymamışlardır.

Zeytinyağı, tekli doymamış oleik asit bakımından zengindir. Ancak zeytinyağında ki baskın yağ asidi, toplam yağ içeriğinin% 73’ünü oluşturan oleik asit adı verilen tekli doymamış bir yağdır. Çalışmalar, oleik asidin inflamasyonu azalttığını ve hatta kansere bağlı genler üzerinde faydalı etkilere sahip olabileceğini göstermektedir.

Bu yağ asidinin birçok faydalı etkisinin olduğuna inanılmaktadır ve yemek pişirmek için sağlıklı bir seçimdir. Bu, zeytinyağının sağlık teşvik edici besinleri içeren, taze ve sağlıklı zeytinlerin suyudur. Zeytin yağı üretimi , hem gıda hem sağlık açısından çok önemli bir sektör.

Zeytinyağının en iyi fizikokimyasal ve organoleptik özelliklerini korumak ve zeytin yetiştiriciliği endüstrileriyle çevre arasındaki uzlaşmayı sağlamak amacıyla, zeytinyağının endüstriyel üretiminde teknolojik bir gelişme, kullanımı düşünen üretim prosedürü ile temsil ediliyor gibi görünmektedir. Zeytinyağı , sağlık için faydaları bin yıllardır bilinen, üretilen ve tüketilen bitkisel yağdır.

Sızma,en kaliteli ve en pahalı zeytinyağı sınıflandırmasıdır. Kusur içermemeli ve taze zeytin tadında olmamalıdır. Tamamen mekanik yollarla herhangi bir çözücü madde kullanılmadan ve yağı bozmayacak sıcaklıklar altında üretilmelidir. Sızma zeytinyağı üretmek kolay değildir. Bir üretici her zaman taze zeytinleri çok iyi durumda kullanmalı ve işlemin her aşamasını büyük bir titiz ve dikkatle izlemelidir.

Mükemmel saklama koşullarında bile yağ zamanla düşer, bu nedenle iki yıllık raf ömrü içinde tadını çıkarmak önemlidir. Bunlar taze, canlı bir renge, eşsiz bir meyveli aromaya sahiptir ve çoğunlukla mevsimin başında zeytinleri hasat eden ve çeşitli çeşitlerden karışımlar üreten üreticiler tarafından şişelenir.

Kısaca;


  • Taze zeytinyağı, dil üzerinde çoğunlukla hoş bir acı lezzet hissi uyandırır.
  • Ağızda ve boğazda bir biberlik hissi, iyi, taze sızma zeytinyağında bol miktarda besin var.
  • Olgun meyveler daha yumuşak, aromatik, tereyağlı ve çiçeksi yağlar verirken yeşil meyveler çimenli, otsu, acı ve keskin olan yağları verir. Meyvecilik aynı zamanda zeytin çeşidine göre de çeşitlilik gösterir.

En lezzetli soğuk yemekler, en keyifli kahvaltılar , en güzel salatalar için hemen alışverişe başla. 

Altınköy ile tanıştınız mı?şimdi iletişime geç